Als je weinig tijd hebt of houdt van makkelijke recepten, is roerbak echt een uitkomst. Het leuke is dat je er zo veel verschillende recepten mee kan maken en eindeloos kan variëren met groente, vlees en vis. Roerbak met gamba’s is één van mijn favoriete recepten. Daarom deel ik deze graag met jou. Uiteraard past deze ook in onze burnthefatperiode
Voor twee personen.
Roerbak met gamba’s ingrediënten
• één oranje (of rode) paprika
• 150 gram peultjes
• 300 gram shiitake
• 2 teentjes knoflook
• 1 eetlepel peperringetjes
• bosuitjes x 2
• 220 gram gamba’s of tonijn
• Thaise vissaus (2 eetlepels)
• limoen 1
• ijsbergsla
• 3 eetlepels fijngesneden koriander
Tip
Eet roerbak met gamba’s met bloemkoolrijst of courgette spaghetti. Zo past het ook perfect in een koolhydraatarm dieet. En je krijgt nog eens een flinke extra portie groenten binnen.
Bereiding
- Begin met het koken van de peultjes in water met een beetje zout. Kook de peultjes in ongeveer 3 á 4 minuten beetgaar. Giet ze daarna af en spoel ze met koud water. Laat het even uitlekken.
- Snipper ondertussen de knoflook, snij de bosui in schuine ringen, scheur de shiitake in kleine stukjes en snij de paprika in reepjes.
- Verhit vervolgens een beetje PEM spray in de wok en bak de shiitake met de knoflook 2 á 3 minuten. Schep het geheel zo nu en dan even om. Haal ze uit de pan en schep ze op een bord.
- Verwarm nogmaals de wokpan en roerbak de paprika, rode peper en bosui. Bak dit ongeveer 3 minuten. Neem de pan van het vuur en voeg de peultjes, de tonijn, de vissaus, het limoensap en de rasp van de limoen bij de groentes. Breng het geheel om smaak met een beetje peper en zout.
- Verdeel ijsbergsla over de borden en schep het mengsel erop.
- Bestrooi het geheel met een beetje koriander.
Eet smakelijk!