Een groene maaltijdsalade is lekker als lunchgerecht of als avondeten. Omdat het koolhydraat arm is, past het ook prima in onze Burnthefatmethode Ook is een salade heerlijk met wat warmer meer omdat het niet zo’n zware maaltijd is. Daarbij krijgt je meteen een flinke portie groente binnen. Onderstaand recept is voor twee personen.
Ingrediënten groene maaltijdsalade
• één oranje (of rode) paprika
• 150 gram peultjes
• 300 gram shiitake
• twee teentjes knoflook
• eetlepel peperringetjes
• bosuitjes (2)
• 220 gram gamba’s of tonijn
• Thaise vissaus (2 eetlepels)
• limoen
• ijsbergsla
• 3 el fijngesneden koriander
Tip:
Combineer een groene maaltijdsalade met bloemkoolrijst of courgette spaghetti. Zo krijg je nog meer groente binnen!
Bereiding:
- Kook de peultjes in water met een beetje zout in ongeveer 3 á 4 minuten beetgaar. Giet ze daarna af en spoel ze met koud water. Laat het even uitlekken
- Snipper ondertussen de knoflook, snij de bosui in schuine ringen, scheur de shiitake in kleine stukjes en snij de paprika in reepjes.
- Verhit vervolgens een beetje PEM spray in de wok en bak de shiitake met de knoflook 2 á 3 minuten. Schep het geheel zo nu en dan even om.
- Haal ze uit de pan en schep ze op een bord.
- Wokpan nogmaals verhitten en roerbak de paprika, rode peper en bosui. Vervolgens 3 minuten laten bakken.
- Neem de pan van het vuur en voeg de peultjes, de tonijn, de vissaus, het limoensap en de rasp van de limoen bij de groentes.
- Breng het geheel om smaak met een beetje peper en zout.
- Verdeel ijsbergsla over de borden en schep het mengsel erop.
- Bestrooi het geheel met een beetje koriander.
Eet smakelijk!